Profiilipeltikatto

Lohjan Peltiasennus tekee profiilipeltikattoja ja peltikattojen korjauksia Uudenmaan alueella. Lohjan Peltiasennus tunnetaan vahvasta ja monipuolisesta rakennuspeltityön osaamisesta. Teemme niin suuret kuin pienetkin peltikatot tinkimättömällä laadulla.


Hyvä profiilipeltikatto

Yleisin peltikatto on nykyään tiilikuvioitu profiilipeltikatto. Vaikka profiilikate muistuttaakin tiilikaton kuviointia, on poimujen korkeus merkittävästä matalampi kuin tiilikatossa. Profiilipeltikaton materiaalin valinnassa tulisi ottaa huomioon sen ominaisuudet, vaikka usein valinta perustuukin hintaan tai ulkoasuun. Pitkä takuuaika on usein merkki laadukkaasta teräksestä ja pinnoitteen paksuudesta. Takuu koskee sekä materiaalin ulkoasua ja teknistä kestävyyttä. Profiilipeltikattojen materiaalien äänieristävyydessä voi olla eroja.

Mikä profiilipeltikatto on

Käsitteinä termit profiilipeltikatto ja profiilipelti ovat hyvin samankaltaisia ja menevät helposti sekaisin. Kun peltikatossa käytetään muotoiltuja kattopeltejä, niitä kutsutaan yleisnimillä profiilipeltikatto tai profiilikate. Profiilipellillä taas tarkoitetaan yleensä muotoiltua kattopeltiä tai kuvioitua kattopeltiä.

Ennen kuin tiilikuvioiduista kattopelleistä tuli yleisin kattopeltityyppi, kutsuttiin profiilikatteeksi aaltopeltiä tai poimulevyä. Ne eivät kuitenkaan ole nykyaikaista tiilikuvioitua peltiä.

Vanhat katot: Aaltopelti ja poimulevy

Profiilipelleistä aaltopelti ja poimulevy eroavat toisistaan niin, että aaltopellin ura ja harja ovat pyöreitä, kun taas poimulevyn pohjan ja harjan taitokset ovat kulmikkaita, neliömallisia. Kummassakin profiilipellissä ura kulkee koko pellin matkalta.

Lukkopeltikatto

Lukkoponttipeltikatto, eli ”potkupeltikatto” on myös profiilipeltikatto, joka asennetaan eri tavoin kuin muut profiilikatteet, mutta se eroaa muista myös ulkonäöltään, Eniten lukkopontti on konesaumakaton näköinen, mutta siitä puuttuu kaksinkertainen sauma. Lukkoponttikaton pystysauma menee harjalta räystäälle noin 50 cm välein ja katteena se on hyvin tasainen.