Huopakaton peltityöt

Tilaa huopakaton peltityöt ja peltilistojen asennukset meiltä. Olemme erikoistuneet rakennuspeltitöihin ja valmistamme myös erikoispeltiratkaisut. Toimimme pääsääntöisesti Uudenmaan alueella ja joukkoomme kuuluu kuusi ammattitaitoista rakennuspeltiseppää.


Huopakaton erikoispellit

Huopakatoilla peltiä tarvitaan yleensä seinänostoihin, miesluukkuihin, piippuihin, valoikkunoihin ja räystäille.  Pääasiassa pellin tarkoitus on siis suojata ja pitää huopa paikallaan pystysuorissa nostoissa (piiput,seinänostot) ja räystäillä viimeistellä katon/rakennuksen ulkoasu. Toimimme yhteistyössä myös monen huopakattoja tekevän yrityksen kanssa.

Reunapelti

Reunapelti antaa sääsuojan räystäälle ja viimeistelee sen ulkoasun. Katon yläpohjan tuuletus on useasti hoidettu räystäältä käsin ja tämä on otettava myös huomioon reunapeltiä mitatessa/asennettaessa. 

Alaräystään tippapelti

Tippapelti asennetaan alaräystäälle pintakermin alle ohjaamaan vesi hallitusti alas räystäältä.

Tippareunapelti

Tippareunapelti asennetaan kattojen päätyihin ja pulpettikattojen yläräystäälle, jos ei käytetä kolmiorimaa.

Juuripelti

Juuripelti asennetaan seinänostojen päälle pitämään huopa paikallaan ja ohjaamaan vesi hallitusti huovan päälle.

Myrskypelti

Valmistamme myrskypellit yleensä värivalmiista 0,5mm, 0,6mm tai 0,7mm paksusta pellistä asiakkaan tuomien mittojen mukaan tai käymme kohteessa mittaamassa pellit. Myrskypellit saa myös sinkittynä, alumiinista, rst tai kuparipellistä tehtynä. Oikein asennettu myrskypelti estää sadeveden nousun tuulella seinää pitkin ylöspäin ja pääsyn seinä rakenteisiin. Myrskypelti lisää merkittävästi talon julkisivun ja erityisesti eristeiden ikää ja kestävyyttä. Varmin ja turvallisin tapa saada hyvät myrskypellit on tilata ne peltisepän mittaamana ja asentamana.

Monitoimipelti

Monitoimipelti on tehty reikäpellistä ja se asennetaan seinän yläreunaan vastaavalla tavalla kuin myrskypelti. Sen tehtävänä on varmistaa riittävä tuuletus välipohjassa, estää veden nousu ylös elementin päälle, hyönteisten ja lintujen pääseminen yläpohjaan, sekä tukea ja suoristaa sen päälle asennettava reunapelti.  

Piipun juuripellitys

Piipun juuret pellitetään huovan päälle, jotta saadaan varmistettua yläpään vesitiiveys ja saadaan huopa kiinnitettyä mekaanisesti, ettei huopa pääse irtoamaan pystysuorissa nostoissa.

Peltien kiinnitys

Huopakatoilla peltien kiinnitys tapahtuu kateruuvein. Ruuveissa on kuminen tiiviste, joka takaa kiinnityksen vedenpitävyyden. Monesti kateruuveista käytetäänkin myös nimitystä tiivisteruuvi. Ruuvien pituuteen on myös kiinnitettävä huomiota, sillä ruuvin on läpäistävä pelti sekä huopakerrokset ja kiinnityttävä huovan alla olevaan rakenteeseen. Etenkin saneerauskohteissa, joissa uusi huopa lisätään vanhan huovan päälle on usein käytettävä hieman pidempiä ruuveja. Pellit voidaan myös saumata toisiinsa, jolloin kiinnitys on mahdollista tehdä myös piilokiinnikkeillä pellin saumoista.