Lumiesteet

Lohjan Peltiasennus myy ja asentaa lumiesteet Etelä-Suomen alueella. Käytämme laadukkaita Nescon ja Ruukin kattoturvatuotteita. Meiltä saat sekä putkimalliset että verkkomalliset lumiesteet. Lue alta lisää tai ota yhteyttä ja kysy!


Lumieste putkimalli

Putkimallinen lumieste on valmistettu ovaalinmallisesta teräsputkesta. Kiinnikkeet löytyvät eri kattomateriaaleille tarpeen mukaan. Putkimallinen lumieste estää lumen putoamisen kulkureiteille tehokkaasti. Usein yksi lumiestelinja riittää kattolappeelle mutta kattokaltevuus ja lappeen pituus ovat tärkeimpiä asioita selvittää, kun lasketaan lumiesteelle kohdistuvaa kuormitusta.

Jo yli 5m pituisella lappeella, alkaen 27 asteen kaltevuudesta, pitää kiinnittää huomio lumiesteiden riittävään kestävyyteen. Ovaalin muotoisella putkella päästään pidempiin jänneväleihin kuin pyöreällä putkella.

Lumiesteen asennus

Lumiesteet asennetaan talon seinälinjalle tai ylemmäs. Varsinkin vanhojen kattojen rakenteissa ei ole huomioitu lumikuormia riittävästi. Kiinnitä huomiota myös, ettei lumi pääse putoamaan toiselle lappeelle. Lumiesteen vakiopituus on 3 metriä ja se suojaa katon pinnoitteita liikkuvalta lumimassalta. Lumieste suositellaan asennettavaksi koko lappeen mitalle.

Vakiovärit: harmaa, punainen, ruskea, musta ja tiilenpunainen, muut sopimuksen mukaan.

Kannakkeet: c / c enintään 1200mm.

Materiaali: kuumasinkitty ja pulverimaalattu.

Lumiesteet verkkomalli

Verkkomallinen lumieste sopii erityisesti korkeille katoille.  Se estää jääkappaleiden pääsyn lumiesteen läpi. Verkkomallin lumiestettä on saatavana konesaumakatoille hapsureunaisena. Lumiesteen vakiopituus on 1,25 metriä ja 2,5 metriä, esteen korkeus 175mm.

Kattosillat

Pakollinen yli kaksikerroksisien rakennusten katolla, jonka kaltevuus on enemmän kuin 1:8. Jos rakennus on yli 8m korkea, kattosilta pitää olla asennettuna luokka 2:seen eli koko kulkutietä pitää pystyä käyttämään turvaköyden kiinnityspisteenä. Kattosillat ovat suunniteltu ja testattu niin, että katon voi huoletta asentaa katevalmistajan ohjeiden mukaan ja kattoturvatuotteet käyvät niihin ilman erityistoimenpiteitä. Tämä on tärkeä muistaa varsinkin jälkiasennus kohteissa, joissa katto on jo valmiina ja alusrakenteita ei enää voi muuttaa. Karhennettu liukastumista varten jolloin kulkeminen on turvallista myös ääriolosuhteissa. Materiaalina 1,25mm teräs, jäykkä ja turvallinen kulku. Lumen läpäisevyys on yli 50%. CE – hyväksytty.

Huoltokisko

Suunniteltu pääasiassa vanhoihin kohteisiin, joissa on jo luokan 1 kattosilta. Soveltuu myös uudisrakentamiseen toiselle lappeelle ilman kattosiltaa. Lumenpudotuksiin tehoa ja säästöä.

Turvavaijeri

Kattosiltaan integroitava turvavaijeri. Yksi vaijeri, toimii kummallakin puolella lapetta myös talvella. Voidaan asentaa myös vanhoille katoille. Toimii pitkällä jännevälillä jopa 100m. Kustannustehokas ja nopea asentaa. Käytetään yhdessä luokan 2 kattosillan kanssa.

Tikkaat

Seinä- ja lapetikkaat

Käytämme Yleensä Ruukin tai Oriman määräysten mukaisia ovaaliputkisia tikkaita. Tukevat ja kestävät seinätikkaat ovat muunneltavissa myös estämään tarpeettoman katolle kiipeilyn asentamalla lukittavan kulkuesteen tikkaan alapäähän. Seinätikkaat on optimaalisinta asentaa talon päätyyn niin mahdolliset lumikuormat on vältetty. Kulkuleveys on 400mm ja akseliväli on 300mm. Seinäjalan pituudet 100mm välein ( 200 – 1300mm).

Lapetikkaat tukevat ja turvalliset kaikille kattotyypeille. Turvallinen kulku seinätikkailta tai kattoluukulta kattosillalle. Asennetaan kiinteästi kattoon. Vaihtoehtona kattotikas tai kattorappu. Yli 8m korkeissa rakennuksissa tärkeintä on huomioida, voiko köyden kiinnittää mihin tahansa kulkureitillä vai onko asennusohjeissa rajattu tarkasti mihin ja miten köysi pitää kiinnittää. Huomioi myös, onko asennusohjeissa poisluettu kohtia mihin turvaköyttä ei saa kiinnittää esim. tikkaanpuolat. Nämä lapetikkat ovat testattu niin, että ne toimii turvaköyden kiinnityspisteenä luokassa 2, jopa puolaan kiinnitettynä. CE – hyväksytty.

Selkäkaari

8m nousukorkeuden ylittyessä oltava seinätikkaissa selkäsuojus tai nousukisko. Asennetaan kiinteästi seinätikkaisiin. Estää putoamisen tikkailta. Toimii vaihtoehtona nousukiskolle. Ei vaadi käyttäjältä erillisiä lisälaitetta.

Hätäpoistumistiet

Kun talosta on poistuttava muuta kautta kuin ovesta, tarvitaan etenkin ylempien kerrosten ikkunoiden yhteyteen turvatikkaat hätäpoistumista varten. Rakennusmääräysten mukaan, pientaloissa on oltava turvatikkaat, jos asutun huoneen ikkuna on yli 3,5m korkeudella maasta. Hätäpoistumistikas eli palotikas lisää turvallisuutta. Kiinteästi seinään yläkerran ikkuna alle asennetaan palotikas, jos palotikas on asennettava ikkunan viereen pitää ikkunan alle asentaa vaakasuuntaiset poistumisputket joista siirrytään palotikkaille. Laukaistavaa hätäpoistumistikasta käytetään kohteissa joissa julkisivuun tarvitaan mahdollisimman huomaamaton, mutta turvallinen hätäpoistumistie