Seinätikkaat ja palotikkaat

Meiltä saat laadukkaat Nescon ja Ruukin seinätikkaat.  Myymme ja asennamme määräysten mukaisia ovaaliputkisia seinätikkaita ja palotikkaita Uudenmaan alueella. Meiltä saat myös muut laadukkaat lapetikkaat, kattoturvatuotteet ja peltikattotyöt.


Turvalliset seinätikkaat

Tukevat ja kestävät seinätikkaat ovat muunneltavissa myös estämään tarpeettoman katolle kiipeilyn asentamalla lukittavan kulkuesteen tikkaan alapäähän. Seinätikkaat on optimaalisinta asentaa talon päätyyn, niin että mahdollisten lumikuormien tuoma ylimääräinen rasitus vältetään. Seinätikkaiden kulkuleveys on 400 mm ja akseliväli on 300 mm. Seinäjalan pituudet ovat 100 mm välein ( 200 – 1300mm)

Seinätikkaan selkäkaari

8m nousukorkeuden ylittyessä, seinätikkaissa on oltava selkäsuojus tai nousukisko. Selkäkaari asennetaan kiinteästi seinätikkaisiin. Selkäkaari estää putoamisen tikkailta ja se toimii vaihtoehtona nousukiskolle. Selkäkaari ei vaadi käyttäjältä erillistä lisälaitetta.

Palotikkaat, eli turvatikkaat

Kun talosta on poistuttava muuta kautta kuin ovesta, tarvitaan etenkin ylempien kerrosten ikkunoiden yhteyteen turvatikkaat hätäpoistumista varten. Rakennusmääräysten mukaan, pientaloissa on oltava turvatikkaat, jos asutun huoneen ikkuna on yli 3,5m korkeudella maasta.

Hätäpoistumistikas eli palotikas lisää turvallisuutta. Kiinteästi seinään yläkerran ikkuna alle asennetaan palotikas. Jos palotikas on asennettava ikkunan viereen, pitää ikkunan alle asentaa vaakasuuntaiset poistumisputket, joista siirrytään palotikkaille. Laukaistavaa hätäpoistumistikasta käytetään kohteissa, joissa julkisivuun tarvitaan mahdollisimman huomaamaton, mutta turvallinen hätäpoistumistie