Konesaumakatto

Teemme konesaumakattoja ja konesaumakattojen korjauksia Uudenmaan alueella. Meiltä saat osaavat tekijät, jotka ovat erikoistuneet vaativiin peltikattoprojekteihin ja konesaumakattoihin. Lohjan Peltiasennus tekee peltikattotyöt ja valmistaa tarvittaessa vaativatkin peltiosat rakennuksiin.


Perinteinen konesaumakatto

Teemme konesaumakatot ammattitaidolla. Peltiseppämme tekevät käsityönä aitoja konesaumakattoja, eli rivipeltikattoja. Perinteiset konesaumakatot tehdään pelti-, alumiini- tai kupaririveistä, jotka sopivat kaikenlaisille katoille aina omakotitaloista rivitaloihin, suuriin kerrostalokiinteistöihin ja arvokohteisiin. Konesaumakattojen valmistusmenetelmät ovat satoja vuosia vanhoja, joten niiden kestävyys on käytännössä testattu. Konesaumakatto onkin esimerkiksi arkkitehtien suosiossa.

Konesaumakaton tekee kattopeltiseppä

Konesaumakaton tekeminen vaatii ammattitaitoa enemmän kuin esimerkiksi profiili- tai lukkosaumakaton (potkupeltikatto) tekeminen. Kattopeltiseppä on aito käsityön ammattilainen. Kattopeltisepäksi opitaan kokeneiden seppien rinnalla konesaumakattoja tehden. Peltiseppien työmaita valvoo aina kokenut työnjohto.

Konesaumakatolle on tullut uusia kilpailijoita. Lukkosaumakatto näyttää aika samanlaiselta, mutta pellit vain potkaistaan paikoilleen, ja ne lukkiutuvat toisiinsa yksinkertaisilla saumoilla. Profiilipeltikattojen pellit taas kiinnitetään kattoon kateruuveilla, eli peltiin joudutaan tekemään reikiä. Konesaumakatto onkin varmasti vesitiivis katto, jonka omistaja säästää katon huoltokuluissa. Konesaumattu vesikatto ei sammaloidu tai likaannu herkästi. Konesaumattu katto kestää hyvin myös kävelyä.

Luotettava konesaumakatto

Konesaumatuissa rivipelleissä on kaksinkertaiset saumat. Pellin läpi ei tehdä reikiä, vaan pellit ja läpiviennit kiinnitetään kattoon pellin alta piilokiinnityksellä ruuveilla tai kampanauloilla. Peltisaumoihin lisätään tiivistysaineeksi Abratexin M-82 tiivistysaine. Menetelmä on erittäin tärkeä katon vedenpitävyydelle.

Konesaumakate sopii hyvin loiville, vain 1:10-kaltevuuden, katoille. Konesaumakate voidaan asentaa myös vanhoille katoille, jolloin vanha kate poistetaan, pohjat korjataan ja oikaistaan tarvittaessa. Nykyään suositellaan myös aluskatetta konesaumakaton alle.

Teräspellistä tehty konesaumakatto voi olla pinnoitettu tai sinkitty (galvanoitu). Sinkitty konesaumakatto on tärkeää huoltomaalata noin 15 vuoden välein. Pinnoitetun konesaumakatteen pinnoitteen takuu on 10–30 vuotta. Käytämme yleensä 0,6mm paksua mattapural-pinnoitettua peltiä.

Alumiininen konesaumakatto

Konesaumattu alumiini on kevyt katemateriaali. Se kestää korroosiota yhtä hyvin kuin kupari. Konesaumattu alumiinikatto hapettuu vain pinnaltaan eli se ei ruostu läpi. Hinnaltaan alumiinikatto on sinkityn peltikaton ja kuparikaton välillä. Alumiinikate on yleensä pinnoitettu.

Kuparista valmistettu konesaumakatto

Konesaumattu kupari on maailman kestävimpiä katemateriaaleja. Kuparikatto on helppohoitoinen, eikä sitä tarvitse huoltaa muuta kuin roskista puhdistamalla. Kuparia ei maalata tai pinnoiteta, vaan se patinoituu ruskeaksi tai vihreäksi. Kupari on materiaalina pehmeää, ja siksi siitä on helppo työstää kestävä konesaumakate monimuotoisillekin katoille. Konesaumattu kuparikatto maksaa korkean hankintahintansa takaisin pitkän elinikänsä takia ja kestää jopa satoja vuosia.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!